Om oss

Vi gör det enkelt att energideklarera

Hos Svensk Energideklaration hittar du några av landets bästa energiexperter. Med hjälp av vår bokningstjänst kan du enkelt boka in ett besök och beställa en energideklaration. Vi hjälper såväl privatpersoner och företag som bostadsrättsföreningar.

Oberoende energiexperter

Våra oberoende experter är noggrant utvalda och finns runt om i hela landet. De har mångåriga erfarenhet och innehar givetvis de rätta certifikaten. När du bokar en energideklaration hos oss kommer du i kontakt med en besiktningsman med lokal kännedom.

  • Fast pris

  • Certifierade experter

  • Smidig tidsbokning

  • Besiktningsgaranti

Vi hjälper dig att sänka din energiförbrukning

Sveriges nationella miljökvalitetsmål är att minska energianvändningen med 50 % till år 2050. Det vill vi hjälpa till med genom att göra smarta val. Därför får du som kund i samband med energideklarationen konkreta och användbara tips för att minska energiförbrukningen samtidigt som du på så sätt sparar pengar.

10 års besiktningsgaranti!

Våra experter har lång erfarenhet och stor kunskap. Men som extra trygghet för dig som kund erbjuder vi 10 års besiktningsgaranti. Det innebär att vi kostnadsfritt upprättar en ny energideklaration för att rätta till eventuella fel som Boverket anmärkt i din byggnads Energideklaration.

Det ska vara enkelt att energideklarera

I en bransch som ibland kan vara svår att förstå, finns vi här för att underlätta processen för dig. Hos oss får du alltid en certifierad energiexpert till ett fast pris, med besiktningsgaranti. Du kan enkelt boka, avboka och hantera din beställning på vår bokningsplattform. Vi tar hand kundtjänst och administration.

Vanliga frågor om energideklaration

Att energideklarera kan låta mer avancerat än vad det faktiskt är.
Här finner du därför svaret på de vanligaste frågorna angående vår tjänst.

En energibesiktning tar mellan 45 min – 2 timmar att genomföra. Det beror på bland annat byggnadens storlek och komplexitet.

Ja, som privatperson har du rätt att avboka eller ångra din beställning enligt lag inom 14 dagar efter att vi mottagit din order online.

Hos oss kan du ångra din beställning även efter 14 dagar.

Avbokningar som inkommer inom 72 timmar (3 dagar) innan besiktningsdagen debiteras 1500 kr.

Att avboka eller ångra din beställning gör du genom att logga in på “mina sidor”, hitta din beställning och välja “Avboka”.
Vi återkommer då med en bekräftelse på att din tid är avbokad.

Att omboka energibesiktningen är kostnadsfritt.

Läs mer

Vi hanterar fakturering genom Klarna och Payson. Hur betalningen sker beror på vad du valt för alternativ hos respektive företag.

Med Klarna kan du välja att betala med kort, faktura eller delbetalning. Läs mer om Klarnas betalningsalternativ.

Med Payson kan du välja att betala med faktura eller delbetalning. Läs mer om Payson.

Vi bekräftar leveransen när handlingarna skickas till Boverket och du har fått din kopia av energideklarationen.

För oss är det viktigt med kundnöjdhet och kundupplevelse. Om du är missnöjd så vill vi självklart veta hur vi kan bli bättre på att uppnå dina förväntningar. Du kan antingen kontakta vår kundtjänst för synpunkter eller reklamera ärendet genom att logga in på “mitt konto” och välja “reklamera”.

Ja, kostnaden för en energideklaration är avdragsgill vid försäljning av privatbostadsfastighet.
Läs mer på Skatteverket.